Το Σχολείο Δεύτερης  Ευκαιρίας Αγρινίου  στο πλαίσιο των ετήσιων  εκπαιδευτικών δράσεων πραγματοποίησε  εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο την Κυριακή 29 Μαΐου. Στην εκδρομή συμμετείχαν 43 εκπαιδευόμενοι και τέσσερις εκπαιδευτικοί.

Η αρχή έγινε από το κάστρο του Παλαμηδίου που δεσπόζει επιβλητικό πάνω από την πόλη. Οι εκπαιδευόμενοι   είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του κάστρου, που αποτελεί   ένα έξοχο δείγμα  φρουριακής  αρχιτεκτονικής των Ενετών, να πληροφορηθούν για τα   σημαντικότερα γεγονότα που συνδέονται με την ιστορία του μνημείου, καθώς  και να επισκεφτούν το κελί όπου φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821.

Ακολούθησε περιήγηση στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου. Οι εκπαιδευόμενοι  πληροφορήθηκαν για την ιστορία της πόλης ως πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας και επισκέφθηκαν τα ιστορικά αξιοθέατα, όπως την πλατεία Συντάγματος και τον ναό του Άγιου Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Η εκδρομή συνεχίστηκε με την  εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου.  Την ξενάγηση στο χώρο ανέλαβε διπλωματούχος ξεναγός του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία με γλαφυρό και παραστατικό τρόπο παρουσίασε την ιστορία του εμβληματικού αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο αρχαιολογικό μουσείο και ολοκληρώθηκε στον εντυπωσιακό χώρο του Ασκληπιείου με το αρχαίο στάδιο και τη Θόλο.

Κατά γενική ομολογία η εκπαιδευτική επίσκεψη πέτυχε απόλυτα το σκοπό της: Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά  την περιοχή του Ναυπλίου μέσα από    ένα ταξίδι γνώσης που διατρέχει την ιστορία μας από την  αρχαία εποχή , στη μεσαιωνική και από εκεί στη  νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να  συσφίξουν τους   δεσμούς τους και να ενισχύσουν το πνεύμα ομαδικότητας που διακατέχει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *