Το ΣΔΕ Αγρινίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φοιτούντων και Αποφοίτων του σχολείου διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή την Κυριακή 5 Ιουνίου.
Η εκδρομή ξεκίνησε με επίσκεψη στις πηγές του ποταμού Αχέροντα. Ακολουθώντας το παραποτάμιο μονοπάτι, μέσα από μια μαγευτική διαδρομή στην σκιά των αιωνόβιων δέντρων, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι έφτασαν μέχρι και την είσοδο του φαραγγιού όπου βρίσκονται και οι περίφημες πηγές. Κάποιοι πιο τολμηροί επέλεξαν να επιβιβαστούν σε φουσκωτές βάρκες και να κατέβουν τον ποταμό κάνοντας ραφτινγκ μέχρι την Γλυκή.
Η εκδρομή συνεχίστηκε με επίσκεψη στην γραφική Πάργα που αυτήν την εποχή έσφυζε από τουρίστες κάθε εθνικότητας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και περιήγηση στο λιμάνι και στα στενά δρομάκια της πόλης.
Επόμενος σταθμός το συγκλονιστικό Ζάλογγο. Αν και ο ζεστός καιρός δεν ήταν σύμμαχος, εντούτοις πολλοί αποτόλμησαν την ανάβαση με τα τετρακόσια σκαλιά μέχρι και το Μνημείο που έχει αναγερθεί στον τόπο θυσίας των Σουλιωτισσών. Οι υπόλοιποι απόλαυσαν το τοπίο και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου.
Η εκδρομή κατέληξε για καφέ και περίπατο στην Πρέβεζα, όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν το ηλιοβασίλεμα και είχαν την ευκαιρία για χαλαρή συζήτηση συντροφιά με την θαλάσσια αύρα και την μνήμη του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη.
Ήταν μια εκδρομή που συνδύασε τα πάντα. Φύση, περιπέτεια, ιστορία, πολιτισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *