Η θεατρική ομάδα των εκπαιδευομένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου, στο πλαίσιο των καινοτόμων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, παρουσίασε τη Τρίτη 28 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου «Κωστής Παλαμάς» τη θεατρική παράσταση «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον.
Η θεατρική παράσταση εδώ:

‘Ένα έργο που σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα
«Οι Ηλίθιοι» ένα ρομαντικό υπαρξιακό παραμύθι που μιλάει για την πίστη. Την πίστη ότι αξίζεις το καλύτερο. Ότι μπορείς να κατακτήσεις ό,τι επιθυμείς. Ότι μπορείς να ζήσεις τη ζωή που θέλεις και όχι τη ζωή που σου επιβάλλουν. Ή να πιστέψεις το αντίθετο. Ότι δεν είσαι ικανός. Ότι δεν μπορείς να σκεφτείς. Δεν μπορείς να αποφασίσεις. Δεν μπορείς να δράσεις. Γιατί είσαι ηλίθιος. Είσαι άσχημος. Είσαι αργός Είσαι διαφορετικός.
H κα Κατσαντά Ξανθή, εκπαιδευτικός, ψυχή της θεατρικής ομάδας, η κα Φέσσα Παρασκευή, σύμβουλος ψυχολόγος και ο Νάσιος Νικόλαος, Διευθυντής, υπεύθυνοι για την οργάνωση, το συντονισμό και τη σκηνοθεσία της θεατρικής ομάδας, ενέπνευσαν τους/τις εκπαιδευόμενους/νες να αδράξουν τη Δεύτερη Ευκαιρία και να μπουν στο δρόμο της δημιουργικής μάθησης.
Μέσα από τη συνεργασία, την υπευθυνότητα την ομαδικότητα και τη θέληση οι εκπαιδευόμενοι της θεατρικής ομάδας, ξεπέρασαν τον εαυτό τους και ανέδειξαν τις υποκριτικές τους. ικανότητες.
Ήταν ακόμη ένα ωραίο ταξίδι στο δρόμο της δημιουργίας και της μάθησης των εκπαιδευόμενων του ΣΔΕ Αγρινίου, που διανύει φέτος το 19ο χρόνο λειτουργίας του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *