Το Σχολείο πραγματοποίηση ολιγόωρη απογευματινή εκπαιδευτική εξόρμηση στην όμορφη Ναύπακτο το απόγευμα της Πέμπτης 11 Μαΐου 2023.

Η ξενάγηση στην πόλη ξεκίνησε από το μεσαιωνικό κάστρο. Το κάστρο, με τις αλλεπάλληλες σειρές τειχών στην κορυφή του λόφου, είναι καλοδιατηρημένο και ένα από τα πιο όμορφα βενετσιάνικά κάστρα της Ελλάδας, πραγματικό στολίδι για την πόλη. Μετά τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες με θέα την πόλη αλλά και την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου στο βάθος ομάδα εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων αποφάσισε να κατηφορίσει
στην πόλη μέσα από το ωραίο λιθόστρωτο. Στη διαδρομή είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν κάποια από τα πολλά αξιοθέατα της πόλης όπως τα Οθωμανικά Λουτρά , το Ρολόι, το Αρχοντικό Τζαβέλα αλλά και τον Πύργο του Μπότσαρη που έχει μετατραπεί σε Μουσείο αφιερωμένο στην περίφημη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Σε όλη τη διαδρομή τους συντρόφευε το μεθυστικό άρωμα των ολάνθιστων κήπων. Η πορεία κατέληξε στο γραφικό
λιμανάκι όπου έγινε αναφορά στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου αλλά και στη συμμετοχή σε αυτή του Μιγκέλ Θερβάντες, συγγραφέα του Δον Κιχώτη.

Στον ελεύθερο χρόνο εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν άλλοι τον καφέ τους ή το παγωτό τους και άλλοι το κρασάκι τους συνοδεία εδεσμάτων ανταλλάσοντας σχόλια και ενδυναμώνοντας τους κοινωνικούς δεσμούς.

Ήταν μια σύντομη αλλά γεμάτη από κάθε άποψη εκδρομή. Και του χρόνου, παιδιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *