Το ΣΔΕ Αγρινίου  διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή στα Καλάβρυτα την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020.

Αρχικά οι  εκπαιδευόμενοι επισκέφθηκαν  το Χιονοδρομικό Κέντρο όπου είχαν την ευκαιρία να    χρησιμοποιήσουν τις  σύγχρονες  εγκαταστάσεις του κεντρικού σαλέ   αλλά και το αναβατόριο  για να ανεβούν έως το άνω σαλέ απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα. Κατά την επιστροφή  πραγματοποίησαν  στάση  στον τόπο Μαρτυρίου  του Ολοκαυτώματος  των Καλαβρύτων  τον Δεκέμβριο του 1943 από τους Γερμανούς κατακτητές. Η συγκίνηση όλων ήταν διάχυτη. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Αγία Λαύρα, ξεναγήθηκαν στο  μουσείο της Μονής και ενημερώθηκαν για τον ιστορικό της   ρόλο στην Επανάσταση του 1821.

Μετά την μεσημεριανή  ανάπαυλα για φαγητό πραγματοποιήθηκε επίσκεψη  και ξενάγηση στην  επιβλητική  μονή του Μεγάλου  Σπηλαίου όπου και ενημερώθηκαν για την μακραίωνη προσφορά του μοναστηριού    στο πέρασμα της Ιστορίας. Στο δρόμο της επιστροφής πραγματοποιήθηκε σύντομη στάση για καφέ στο γραφικό Αίγιο  όπου οι εκπαιδευόμενοι  σε χαλαρό κλίμα  αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις, ενδυνάμωσαν τους  κοινωνικούς τους δεσμούς και    είχαν χρόνο να αποτιμήσουν μια κατά γενική ομολογία  επιτυχημένη εκδρομή γεμάτη φύση, ιστορία και πολιτισμό.

Στην εκπαιδευτική  εκδρομή συμμετείχαν  και  απόφοιτοι του ΣΔΕ Αγρινίου  αποδεικνύοντας  εμπράκτως ότι στο ΣΔΕ Αγρινίου  η φοίτηση  δεν περιορίζεται μόνον στο τυπικό  κομμάτι  της εκπαίδευσης. Αντίθετα  δίνεται ιδιαίτερη έμφαση  στην ολόπλευρη  ανάπτυξη των εκπαιδευομένων  που έχει ως αποτέλεσμα να σφυρηλατούνται ισχυροί  κοινωνικοί δεσμοί που αντέχουν στη φθορά του χρόνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *