Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο αρχαιολογικό μουσείο που είναι επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών, οργάνωσε και πραγματοποίησε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Φοιτούντων και Αποφοίτων του σχολείου την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι/ες και εκπαιδευτικοί του σχολείου, χωρισμένοι σε δυο ομάδες ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους, στις συλλογές του μουσείου που εκτίθενται σε τέσσερα επίπεδα, από τις αρχαιολόγους’ Μ.Μελετλίδου και Ν. Κυριαζή, ακολουθώντας τη διαδρομή του επισκέπτη που σχηματίζει ένα τρισδιάστατο βρόχο προσφέροντας μια αρχιτεκτονική και χωρική εμπειρία με αφετηρία την αρχαιολογική ανασκαφή ως την αίθουσα του Παρθενώνα.
Ειδικότερα, μέσα από την άψογη επιστημονική εμπειρική προσέγγιση της ξενάγησης αναδείχτηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης των Αθηνών που εντυπωσίασε και συγκίνησε τους συμμετέχοντες. και αποτέλεσε ένα καινοτόμο μάθημα βιωματικής προσέγγισης της αρχαιολογικής ιστορίας .
Αφού ολοκλήρωσαν την επίσκεψη οι εκπαιδευόμενοι/ες και εκπαιδευτικοί είχαν το χρόνο και την ευκαιρία να περιηγηθούν στο εμπορικό κέντρο της φωταγωγημένης χριστουγεννιάτικης Αθήνας, στη πλατεία Συντάγματος, στον Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη αποκτώντας νέες εμπειρίες και παραστάσεις αλλά και ταυτόχρονα να συσφίξουν τις σχέσεις και τους κοινωνικούς τους δεσμούς ως μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *