Μια ιδιαίτερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ανάδειξης πνευματικών, ανθρώπινων αξιών ζωής πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023.

Ο πατέρας Δημήτριος Πατσιαλός, Θεολόγος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νεάπολης Αγρινίου, με τα χαράς ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση των εκπαιδευτικών και των εκπαιδευομένων του σχολείου και μέσα από την εισήγησή του με απλό ανθρώπινο και κατανοητό λόγο, μίλησε στην καρδιά και τη ψυχή όλων για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τη γέννηση του Χριστού και το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, μέσα από μια βιωματική προσέγγιση ανέδειξε την σημασία των χριστιανικών αξιών στη πορεία της ζωής του ανθρώπου όπως είναι η αγάπη, η αλληλεγγύη και προσφορά στο συνάνθρωπο, η ταπεινότητα και η ενότητα των ανθρώπων, ο σεβασμός και η συνεργασία, η τιμή και η αναγνώριση.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τη χορωδία των εκπαιδευμένων του σχολείου που απέδωσε εξαιρετικά, παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς υπό το συντονισμό της εκπαιδευτικού Βασιλικής Κουρελή.

Σε αυτή τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα αναδείχθηκε μια πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς σε εκπαιδευόμενο του σχολείου που αυτές τις μέρες βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι οργάνωσαν τη συγκέντρωση οικονομική βοήθειας σε χρήματα, τρόφιμα και ρουχισμό τα οποία πρόσφεραν με αγάπη στο συνάνθρωπό τους.

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μπουφέ που ετοίμασαν με πρωτοβουλία τους και πρόσφεραν οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου,  την ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων ευχών εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων για την περαιτέρω σύσφιγξη των διαπροσωπικών σχέσεων και την ενίσχυση της συνοχής τους ως μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου εύχεται Καλά Χριστούγεννα με υγεία. αγάπη, προσφορά και δημιουργική εξέλιξη στη πορεία της ζωής κάθε ανθρώπου το νέο έτος!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *