Ομάδα εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτικών του ΣΔΕ Αγρινίου, στο πλαίσιο του ανοίγματος του σχολείου στη κοινωνία, τηρώντας τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επισκέφθηκαν, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2021, την Έκθεση Ζωγραφικής της Χριστίνας Σωτηροπούλου με τίτλο «Μαγικός Ρεαλισμός» στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου.
Η δημιουργός ξενάγησε την ομάδα του σχολείου στους πίνακες των έργων του «Μαγικού Ρεαλισμού»,  όπου αναδεικνύονται η φαντασία, η δημιουργικότητα και ο αυθορμητισμός της παιδικής ηλικίας.
Στα έργα το φανταστικό διαπλέκεται με το ρεαλιστικό και ο θεατής καλείται μέσω της ενσυναίσθησης να ενστερνιστεί, να κατανοήσει και να θαυμάσει εκείνη την πραγματικότητα που ασυνείδητα απωθεί κατά την είσοδο στην ενηλικίωση και την εισαγωγή σε ένα πιο «κατευθυνόμενο» περιβάλλον.
Οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί παρατήρησαν τους πίνακες ζωγραφικής με ιδιαίτερη προσοχή και εντυπωσιάστηκαν από το «Μαγικό Ρεαλισμό» τους.
Θυμήθηκαν, εμπειρίες και εικόνες, τόσο της δικής τους παιδικής ηλικίας όσο και των παιδιών τους, και ταυτόχρονα μπήκαν στο δρόμο της ενσυναίσθησης και κατανόησης αυτής της ιδιαίτερης κοινωνικής-παιδικής πραγματικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *