Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου του 2014 στην πόλη Πάφο της Κύπρου στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Σύμπραξης Grundtvig Click to Career (C2C) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος της Δια Βίου Μάθησης Grundtvig.
Το σχολείο μας συμμετείχε με έναν εκπαιδευτικό και δύο εκπαιδευόμενες.

Η Εκπαιδευτική Σύμπραξη διαρκεί δύο έτη (1η Αυγούστου του 2013 ? 31η Ιουλίου του 2015) και την συναποτελούν Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί από οκτώ χώρες: Ρουμανία (Συντονιστής), Ιταλία, Κύπρος, Γερμανία, Λιθουανία, Κροατία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα. Το έργο εστιάζει στη μεγιστοποίηση της μεταφοράς γνώσεων και εμπειριών, καθώς και στην αναγνώριση των εργαλείων και των σύγχρονων μεθόδων πρόσβασης στις ευκαιρίες που προσφέρει η σημερινή τεχνολογία. Στόχος είναι η δημιουργία διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαλείων που θα παρέχουν υποστήριξη σε άτομα που επιθυμούν να ιδρύσουν και να διαχειριστούν μια επιχείρηση στο διαδίκτυο.

Στη συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις των συγκριτικών μελετών που πραγματοποίησαν οι εταίροι με θέμα τη διάδοση και τις προοπτικές του ηλεκτρονικού επιχειρήν σε κάθε μία από τις συμμετέχουσες χώρες, καθώς και παρουσίαση του νομικού πλαισίου σχετικά με το ηλεκτρονικό επιχειρήν όπως αυτό έχει διαμορφωθεί σε κάθε χώρα.
Πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις, την επιχείρηση παραγωγής τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων «Λουκούμια» στην Πάφο, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παρασκευής των λουκουμιών, αλλά και να συμμετέχουν στη διαδικασία συσκευασίας τους.

Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο τοπικό οινοποιείο «Fikardos», όπου οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκαν σχετικά με την ιστορία της επιχείρησης, καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας της και τις προοπτικές του συγκεκριμένου τομέα στην Κύπρο γενικότερα.

Ο Διευθυντής

Νάσιος Νικόλαος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *