Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το ΣΔΕ Αγρινίου  διοργάνωσε περιβαλλοντική εξόρμηση την Πέμπτη 2 Ιουνίου  στο περιαστικό άλσος του Αγίου Χριστοφόρου.

Πρόκειται για ένα δάσος που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη του Αγρινίου στην ανατολική πλευρά. Έχει πάρει το όνομά του από το ιερό ναό του Αγ. Χριστοφόρου, του πολιούχου της πόλης που βρίσκεται στη νότια πλευρά του λόφου. Το δάσος του Αγίου Χριστοφόρου δημιουργήθηκε από τεχνητή αναδάσωση της Δασικής Υπηρεσίας. Το μεγαλύτερο τμήμα του καλύπτεται από χαλέπιο πεύκη με μικρές νησίδες ευκαλύπτου και κυπαρισσιού ενώ καλύπτει μία συνολική επιφάνεια περίπου 450 στρεμμάτων. Το προσβάσιμο μέρος του λόφου ουσιαστικά αποτελείται από έναν κεντρικό, αρκετά πλατύ χωματόδρομο που διατρέχει τον λόφο από την αρχή έως το τέλος του, μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων,  ο οποίος συνδέεται με πολλά μονοπάτια και διαδρομές που έχουν χαράξει κυρίως ποδηλάτες. Σήμερα αρκετοί δρομείς και περιπατητές το επισκέπτονται για να κάνουν ανενόχλητοι τη βόλτα ή την προπόνησή τους αφού δεν επιτρέπεται η είσοδος των οχημάτων στο εσωτερικό.

Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι αρχικά  προχώρησαν σε συμβολικό καθαρισμό του χώρου πέριξ της βρύσης του Δασαρχείου.Κατόπιν διέσχισαν τον δασικό δρόμο έως το σημείο  πάνω από το 9ο  Δημοτικό Σχολείο απολαμβάνοντας τη φύση και τη μοναδική ηρεμία που σου δίνει  πεζοπορία σε αυτή την καταπληκτική διαδρομή.  Από το  εκεί ξέφωτο    είχαν την ευκαιρία  να  αγναντέψουν την πόλη του Αγρινίου, τον κάμπο με τις λίμνες και το βλέμμα τους    ταξίδεψε μέχρι τον Αίνο της Κεφαλονιάς. Επίσης, έγινε ενημέρωση για την περιβαλλοντική και αισθητική αξία του άλσους.


Κατά γενική ομολογία η επίσκεψη υπήρξε απολύτως επιτυχημένη αφού ευαισθητοποίησε τους εκπαιδευόμενους  σε περιβαλλοντικά ζητήματα αλλά επίσης τους «μύησε» σε μια  μαγευτική διαδρομή τόσο κοντινή  αλλά ταυτόχρονα  και  τόσο «μακριά» από  τις καθημερινές μας επιλογές. Η επίσκεψη έκλεισε με την ευχή όλων   το άλσος αυτό να τυγχάνει της φροντίδας και της προσοχής όλων, τόσο των δημοτών όσο και των Αρχών της πόλης μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *