Ομάδα δύο εκπαιδευτικών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου συμμετείχε σε επιμορφωτικό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ1  που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο   κατά την τρέχουσα περίοδο 9-14 Μαΐου  2022.

Το Πρόγραμμα είχε τίτλο «Μάθηση με τη χρήση Σχεδίων Δράσης» (Project Based Learling -PBL).Σε αυτό συμμετείχαν συνολικά 10 εκπαιδευτικοί από πέντε χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Τσεχία, Κροατία).

Η ανάγκη για τη συμμετοχή μας στο εν λόγω Πρόγραμμα προέκυψε από την ίδια τη φυσιογνωμία του Σχολείου που στόχο του έχει οι ενήλικες να:

  • ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση
  • συνδεθούν με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης
  • αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες
  • ενισχύσουν την προσωπικότητά τους ανακτώντας την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους
  • ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή να βελτιώσουν τη θέση τους στον χώρο της δουλειάς τους.

Σε αυτό το πλαίσιο το σχολείο μας, από την ίδρυση του, προσπαθεί να βοηθήσει τους ενήλικες εκπαιδευόμενους παρέχοντας τους ουσιαστικά εφόδια και προσόντα ώστε να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Το Πρόγραμμα εστίασε στην μάθηση μέσω των Σχεδίων Δράσης. Κατά τη διάρκεια του οι συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων αποκάλυψαν στοιχεία για την  εκπαιδευτική μεθοδολογία που εφαρμόζεται στις χώρες  τους με ιδιαίτερη έμφαση στις καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές, όπως η μέθοδος πρότζεκτ.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπαιδευτών και των  εκπαιδευομένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών του στο Ευρωπαϊκό αυτό Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 1 Ιουνίου 2022   εκδήλωση   όπου  έγινε  λεπτομερής παρουσίαση και απολογισμός  του Προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *