Με σύμμαχο τις Αλκυονίδες μέρες του χειμώνα το ΣΔΕ Αγρινίου πραγματοποίησε έναν ιδιαίτερο εκπαιδευτικό περίπατο στο Παπαστράτειο Δημοτικό πάρκο και στη Γλυπτοθήκη Χρήστου Καπράλου την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024.

Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί  είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο πρόσφατο ανακαινισμένο πάρκο και να μάθουν για την ιστορία του και την σύνδεσή του με την οικογένειά των δωρητών, αδελφών Παπαστράτου, μέσα από τη ξενάγηση του κ. Δημήτριου Δήμου, εκπαιδευτικού του σχολείου.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα  συνεχίστηκε με ξενάγηση στο διπλανό χώρο,  στη  Γλυπτοθήκη Καπράλου, σε ένα σύγχρονο κτίριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής, δωρεά της οικογένειας Παπαστράτου, όπου φιλοξενείται η συλλογή έργων της περιόδου 1930-1956, του αγρινιώτη σπουδαίου γλύπτη Χρήστου Καπράλου. Ανάμεσά τους, η εμβληματική μορφή της “Μάνας” .

Ο εκπαιδευτικός περιβαλλοντικός και πολιτιστικός περίπατος ολοκληρώθηκε με καφέ σε καφετέρια της πόλης όπου εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί  είχαν την ευκαιρία ως μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να συζητήσουν με χαλαρή και ωραία διάθεση και να συσφίξουν περαιτέρω τις σχέσεις τους και τους κοινωνικούς δεσμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *