Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Φωτογραφικό Φεστιβάλ Αγρινίου Photopolis, στο πλαίσιο του πολιτισμικού και κοινωνικού γραμματισμού, πραγματοποίησαν οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 στον εκθεσιακό χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου.
Ξεναγήθηκαν στις ατομικές εκθέσεις επτά ταλαντούχων Ελλήνων φωτογράφων: Λουκά Βασιλικού, Πηνελόπης Θωμαϊδη, Στεφανίας Ορφανίδου, Λευτέρη Παρασκευαΐδη, Γιώργου Σαλαμέ, Χρήστου Σωτηρόπουλου και Στέλλα Νάστου καθώς επίσης στις βραβευμένες φωτογραφίες διεθνούς διαγωνισμού και στην ιδιαιτερότητα των φωτογραφιών της έκθεσης “Street life” από το κ. Δημήτρη Κούρτη, μέλος επικοινωνίας και οργάνωσης του φεστιβάλ.
Ο Γενικός Διευθυντής του φεστιβάλ, κ. Πάνος Καλτσάς σημείωσε:
«Τα μεγάλα τυπώματα και ο τρόπος ανάρτησής τους εντυπωσίασαν το κοινό, δίνοντας μια επιπλέον διάσταση στην ομορφιά των έργων. Το Photopolis πιστεύουμε αποτελεί έναν πολιτιστικό θησαυρό για την πόλη μας και αποδεικνύει τη δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού να ενώνουν ανθρώπους ανεξαρτήτως καταγωγής και φυλής».
Οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί εντυπωσιάστηκαν και παρατήρησαν με ιδιαίτερη προσοχή την τέχνη κάθε φωτογραφίας και τη θεματική ιδιαιτερότητά της για την προβολή του πολιτισμικού κοινωνικού μηνύματος.

Μεταφέρθηκαν νοερά  και φαντάστηκαν τις εν δυνάμει  δικές τους “φωτογραφίες”, που αναδεικνύονται μέσα από τη  διαδρομή της δικής τους πολιτισμικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *